V.D.H. Kringgroep Kennemerland start meerdere malen per jaar met verschillende cursussen voor baas en herdershond. Hierbij richten wij ons vooral op een goede en succesvolle relatie binnen het team van baas & hond. Wij trainen op een positieve manier waarbij belonen de basis vormt voor het aanleren van gewenst gedrag. Instructie wordt verzorgd door ervaren en veelal gediplomeerde leden. Deze cursussen zijn in beginsel alleen toegankelijk voor Duitse Herdershonden.

Puppycursus: leeftijd hond van ca. 8 weken (mits ingeënt) tot ca. 6 maanden; kosten 75,- euro. In deze 3 maanden durende cursus leren de puppies zich sociaal te gedragen naar mens en dier. Tevens wordt de basis gelegd voor de elementaire gehoorzaamheid. De geleider wordt in gewijd in de leerprincipes en de verzorging van de hond.

Jonge hondencursus : leeftijd hond van ca. 6 maanden tot ca. 12 maanden; kosten 75,- euro. Na de puppycursus kan worden doorgestroomd naar de jonge hondencursus. Tijdens deze 3 maanden durende cursus leert uw hond o.a. de basis van netjes volgen, zit, af, voet, voorkomen, vooruit gaan en apporteren. Middels deze cursus wordt u en uw hond voorbereid op een eventueel vervolg in de behendigheid of africhting.

De overige activiteiten en bezigheden van onze vereniging zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van onze kringgroep of van de V.D.H.